Μαρία Νικολοπούλου, DDS, MSc, PhD

Η Μαρία Νικολοπούλου  είναι πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Έπειτα από τρία έτη μεταπτυχιακών σπουδών στην Οδοντιατρική Σχολή ACTA του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ απέκτησε τον τίτλο MSc στην Προσθετική και στη Γναθολογία, ειδίκευση που ασχολείται με τις παθήσεις των κροταφογναθικών διαρθρώσεων, το στοματοπροσωπικό πόνο και την άπνοια ύπνου. Έχει επιπρόσθετα παρακολουθήσει μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο στοματοπροσωπικό πόνο στην κλινική στοματοπροσωπικού πόνου στο Πανεπιστήμιο του Kentucky και στο πανεπιστήμιο του Gothenburg (Sahlgrenska Akademi).

Ασχολείται ερευνητικά με την Άπνοια Ύπνου και την οδοντιατρική της αντιμετώπιση και είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ.

Είναι μέλος της European Academy of Craniomandibular Disorders (www.eacmd.org -Ευρωπαικής Ακαδημίας Κρανιογναθικών Διαταραχών-) και της American Academy of Sleep Medicine (Αμερικάνικης Ακαδημίας Ιατρικής του Ύπνου).

Παρακολουθεί και συμμετέχει ως ομιλήτρια σε διεθνή, ευρωπαικά και παγκόσμια επιστημονικά συνέδρια και τα αποτελέσματα της έρευνάς της έχουν δημοσιευτεί σε αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά.